Potatissallad med vita bönor

En perfekt buffésallad! Lagom bred i smaken för att passa till en rad tillbehör. God till grönsaker, ostar, bröd, kallskuret, fågel eller lammstek...

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 1 kg fast potatis
  • 350-400 g kokta vita bönor (konserverade går bra)
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • klippt gräslök

Gör så här:

Skala och koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk men fortfarande har kvar sin fasthet. Låt potatisen svalan så den går att skära och dela den sedan i bitar.

Medan potatisen svalnar: Skala och skiva löken. Blanda samman de övriga ingredienserna i en skål.

Vänd försiktigt ihop bönor, dressing, lök och potatis i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå svalt, gärna några timmar, så smakerna hinner utvecklas. Lägg upp i serveringsskål och klipp över lite gräslök.

Ska salladen serveras först nästa dag kan du blanda ner rödlöken och gräslöken först någon timme före servering för att den inte ska bli tråkig.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Sopprecept

Gröna soppor i alla färger

Äter du alltid vegetariskt eller gillar du bara att äta grönt? Prova en färgglad soppa!

sopprecept.se

Pajrecept

Helgmiddag

Nya, goda pajrecept! Gör en brie-och salamipaj som bjudmat.

pajrecept.se


Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

Småkakor i butikshyllan är ett sorgligt kapitel. Speciellt om det handla om fyllda bitar. Tillsatserna haglar och smaken lyser med sin frånvaro. Men det är lätt att göra egna mazariner. Smörjer du bara formarna noga kan du baka klassiska mazariner eller goda äppelmazariner utan större besvär. Oavsett om du river egen mandel eller utgår från mandelmassa får du bakverk långt godare än de plastiga butikskakorna.

 bakakaka.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...