Pasta- och kikärtssallad

Snabb pastasallad som fungerar lika bra till enkel lunchmat som till grillfesten. Spar tid med konserverade kikärtor eller koka själv från grunden.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 6 dl okokt pasta
  • 4 dl finskuren isbergssallad eller annan grön sallad
  • 350-400g kokta kikärtor (konserverade går bra)
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krdm salt
  • 1/2 krdm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk rödvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 2 msk rapsolja

Gör så här:

Koka pastan i rikligt med vatten tills den är mjuk men har kvar lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och spola pastan med kallt vatten.

Blanda vinäger, olja och kryddor med pastan. Pressa ner vitlöken och blanda väl.

Blanda ner kikärtorna i pastan.

Skala och finhacka rödlöken och blanda ner den.

Avsluta med att försiktigt röra samman salladen och pastablandningen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Frukostbullar

Hembakad frukost-bulle förgyller hela dagen!

Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd? Hembakta grahamsbullar är rätt blandning mellan nyttigt och gott!

frukostbullar.se

Kladdkakor

Fika genast? Kladdkaka!

Kladdkakan har vunnit svenska folkets hjärtan! Med en lätt nötbotten blir den om möjligt ännu godare.

kladdkakor.se


Mellanmål

Fyll på med mellanmål

Blodsockret dippar. Nu är goda råd dyra. Det är dags för mellanmål! Plocka fram björnbärsmuffins med chokladsmak.

Såväl bär som frukt är utmärkta som bas i mellanmål. Finfina vitaminer och naturligt socker från en god hallonsmoothie eller enkel apelsinsallad är perfekt när magen kurrar på eftermiddagen.

Gröt blir ett snabbt och stadigt mellanmål. Prova mättande hirsgröt eller gör mannagrynsgröten till en riktigt härlig mannagrynspudding!

 bärrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...