Nudelsallad med grönsaker och lax

En lätt men mättande sallad. God som kall lunch, men också ett bra tillbehör på en middag med många rätter.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 100 g okokta ris- eller mungbönsnudlar
  • 250 g broccoli
  • 2 -3 morötter
  • ca 2 cm färsk ingefära
  • 2 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 1 msk honung
  • 100 g rökt lax
  • Finskuren rödlök
  • Citron

Gör så här:

Koka nudlarna enligt beskrivningen på paketet, spola dem hastigt med kallt vatten och låt dem rinna av. Klipp nudlarna och de är långa.

Rensa broccolin och skala morötterna. Skär grönsakerna i bitar och förväll broccolin lätt i saltat vatten. Låt rinna av och svalna.

Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Koka upp den och ta sedan upp ingefäran och lägg den i vinäger och honung. Låt den svalna.

Blanda nu samman nudlar, grönsaker och ingefära. Se till att få med all vinägern.

Skär laxen i små tärningar och vänd försiktigt ner den i salladen.

Servera salladen med skuren rödlök, citron och eventuellt soja.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Påskrecept

Alla påskhelgens recept!

Årets stora mathelg är här. Påsken rymmer allt från ägg och lamm till påskgodis!

Lax, lamm och ägg eller ljummen rödbetssallad och paj? På påskbordet ryms massor av goda rätter. Och det måste inte vara samma år till år. Variera laxen och lammsteken med lättare rätter som fräsch räksallad med äpple eller potatissallad med citron och dill.
Bor du i södra Sverige kan en tallrik rykande nässelsoppa vara en perfekt förrätt. Passar utmärkt med ägg i alla former.
16 kilo godis om året äter vi i snitt per person i Sverige. Och påsken är utan tvekan lösgodisets högtid. Men hemgjort godis är både godare, roligare att bjuda på och ofta lite nyttigare. Hemgjorda chokladägg, choklad-och nötbollar eller vit tryffel med lime … kanske chokladkrisp eller brända mandlar med apelsinsmak. Kanske enkla marispanägg som alla kan vara med och pyssla?

Glad Påsk önskar pepparochsalt.se!

 påskgodisrecept.se

Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

kokasylt.se

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se


Hallon

Hallonår hela året

När man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon?

Hallon är det kanske mest användbara bäret i bakning. Med choklad till hallonkladdkaka eller med lakrits i en marängtårta bidrar de med härlig arom. I skafferiet kan man titta belåtet på rader av flaskor och burkar med hallonsylt och hallonsaft. Halloncurd är väldigt användbar - den passar i rulltårta, tårtor, på glass, till pannkakor eller våfflor. Tyvärr är hållbarheten begränsad men å andra sidan brukar den gå snabbt att äta upp.

 bakatårta.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...