Nudelsallad med grönsaker och lax

En lätt men mättande sallad. God som kall lunch, men också ett bra tillbehör på en middag med många rätter.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 100 g okokta ris- eller mungbönsnudlar
  • 250 g broccoli
  • 2 -3 morötter
  • ca 2 cm färsk ingefära
  • 2 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 1 msk honung
  • 100 g rökt lax
  • Finskuren rödlök
  • Citron

Gör så här:

Koka nudlarna enligt beskrivningen på paketet, spola dem hastigt med kallt vatten och låt dem rinna av. Klipp nudlarna och de är långa.

Rensa broccolin och skala morötterna. Skär grönsakerna i bitar och förväll broccolin lätt i saltat vatten. Låt rinna av och svalna.

Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Koka upp den och ta sedan upp ingefäran och lägg den i vinäger och honung. Låt den svalna.

Blanda nu samman nudlar, grönsaker och ingefära. Se till att få med all vinägern.

Skär laxen i små tärningar och vänd försiktigt ner den i salladen.

Servera salladen med skuren rödlök, citron och eventuellt soja.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Bakakaka

Kex till osten

Riktig god ost kräver goda kex. Baka goda havrekex som garanterat passar till favoritosten!

bakakaka.se

Pajrecept

Polentapaj

Paj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen.

pajrecept.se


Vegetariska grytor och soppor

Vinterns sista långkok

Vintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk!

Soppor och grytor kan förstås ätas året om men vintertid smakar de nog allra bäst. Långkokning tar fram och gifter samman smaker och ger mer tid över till annat i köket. Enkla ingredienser ger mycket tillbaka, det vet alla som ätit en bra linssoppa. Heta grytor med kryddighet som indisk blomkålsgryta värmer ännu bättre! Passa på att variera riset med klimatsmart matvete eller bulgur till en vegetarisk vintermåltid i väntan på våren.

 veganrecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...