Ljummen potatissallad med bacon

Smakrik sommarsallad som passar både midsommarbuffén som grillfesten!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 kg potatis
  • 1 pkt bacon, 125 g
  • 100 g kryddstark korv
  • 150 g brieost
  • 2 msk finklippt gräslök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 10-15 blad plocksallad, (cirka 1 kruka)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk kapris
  • 2 msk hackad rödlök
  • 10 cocktailtomater
  • (basilika)

Gör så här:

Koka potatisen i lättsaltat vatten och låt den svalna. Skär i stora bitar.

Skiva korven tunt, ge den lite stekyta i pannan och lägg åt sidan för att svalna.

Skär eller klipp bacon i mindre bitar. Knaperstek i stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.

Skölj och rensa salladen och lägg den i botten av ett stort serveringsfat.

Finhacka lök och klipp gräslök. Dela tomaterna i fyra delar.

Blanda potatisen med vinäger, citronsaft, kapris, lök och gräslök.

Skär brieosten i bitar och blanda ner den i salladen. Blanda försiktigt ner baconet.

Lägg upp på serveringsfatet, dekorera med tomaterna, ringla över oljan och servera salladen ljummen eller kall.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

pastarecept.nu

Första advent

Stillsam adventsfika

Första advent är startskottet för julen! Baka mjuk pepparkaka och lys upp det första julstöket med doften av kardemumma, kanel, nejlika och ingefära...

pepparkaksrecept.se


Midsommar

Matjessill i ny kostym!

Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen!

Färskpotatis, späda salladsblad, gräslök, gräddfil… också matjessill. Ofta serverar vi sillen kryddad som den är men på några minuter kan du lätt variera smakerna på midsommarbordet. Blanda en god citronmatjessill som passar bra till potatisen. Gör enkel och klassisk matjeröra att servera på hårt bröd. Eller krydda snabbt med vitlök och chilisås… Bottna serveringsfatet med salladsblad, kall, skuren potatis och toppa med sillen. Eller gör en ljummen potatissallad med bacon och tomat – mättande som passar både midsommar och brunch dagen efter! Trevlig midsommar önskar pepparochsalt.se!

 sillrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...