Ljummen potatissallad med bacon

Smakrik sommarsallad som passar både midsommarbuffén som grillfesten!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 kg potatis
  • 1 pkt bacon, 125 g
  • 100 g kryddstark korv
  • 150 g brieost
  • 2 msk finklippt gräslök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 10-15 blad plocksallad, (cirka 1 kruka)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk kapris
  • 2 msk hackad rödlök
  • 10 cocktailtomater
  • (basilika)

Gör så här:

Koka potatisen i lättsaltat vatten och låt den svalna. Skär i stora bitar.

Skiva korven tunt, ge den lite stekyta i pannan och lägg åt sidan för att svalna.

Skär eller klipp bacon i mindre bitar. Knaperstek i stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.

Skölj och rensa salladen och lägg den i botten av ett stort serveringsfat.

Finhacka lök och klipp gräslök. Dela tomaterna i fyra delar.

Blanda potatisen med vinäger, citronsaft, kapris, lök och gräslök.

Skär brieosten i bitar och blanda ner den i salladen. Blanda försiktigt ner baconet.

Lägg upp på serveringsfatet, dekorera med tomaterna, ringla över oljan och servera salladen ljummen eller kall.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

kokasylt.se

Baka med rabarber

Älskade rabarber!

Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara.

smulpaj.se


Grilltips

Marinera mera!

Är grillen varm? En enkel marinad skiljer godkänt från grillfest!

Lägg kött, kyckling eller grönsaker i en smakrik marinad och grillningen tar fart! Oavsett om du väljer att marinera över natten eller pensla på vid eller efter grillningen är det lätt att smaksätta grillat. Lagom till värmen tipsar vi om några lätta marinader: Limesmak till kycklingen, tomat och soja till fläskkött och en god vitlöksblandning till grönsakerna. Fläskfilén trivs i vinmarinad och till lammet kryddar vi klassiskt med rosmarin och vitök. Den som vill ha lite omväxling gör en marinad på cider och penslar kycklingen först när den är färdiggrillad. Lätt som sagt, och riktigt gott i värmen!

 helgmenyn.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...