Laxsallad med äpple

Lätt men mättande sallad med mycket smak utan krångel. En god buffésallad eller som lätt rätt lunch eller kväll.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 250 g färsk broccoli
  • 8 dl skuren grönsallad, isberg eller plock
  • 2 fasta äpplen
  • 3 msk citronsaft
  • 15 cm purjolök
  • 15 cm gurka
  • 12 rädisor
  • 250 g gravad lax
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl pumpafrön

Gör så här:

Rensa och förväll broccolin i saltat vatten. Låt den svalna och skär i mindre buketter.

Skölj och strimla salladen fint.

Sköjl, kärna ur och tärna äpplena. Blanda dem med citronsaften så att de behåller sin färg och inte blir bruna.

Rensa och strimla purjolöken fint. Skär gurkan i tärningar. Rensa och skär rädisorna i tunna skivor.

Blanda samman broccoli, sallad, äpplen, lök, gurka och rädisor.

Tärna laxen eller skär den i skivor. Blanda ner i salladen.

Lägg upp salladen i serveringsskål. Rosta brödet och tärna det. Strö krutongerna över salladen. Ringla över oljan och strö lite grovmalen peppar och pumpafrön över.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Sallader med gryn

Grynen som gör det

Nu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella!

salladsrecept.se

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se


Bakabullar

Nybakat

Vad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen...

Doften av nybakade kanelbullar som fyller köket kan göra både vuxna och barn helt saliga. Och locka fram helt oanade förmågor när det gäller hur många bullar vi kan stoppa i oss...

Själv bakar jag gärna en omgång klassiska kanelbullar, med eller utan pärlsocker, och njuter dem varma till latte eller svart te.

Kanelbullen är så självklar som fikabröd att den ibland kommer bort bland alla andra kakor. Eller så plågar vi våra smaklökar och äter den först efter att den varit fryst och uppvärmd... Nej, bjud dig själv på det enkla men goda, njut bullen helt nybakad!

Oavsett om du vill baka klassiska kanelbullar eller väljer någon annan variant så får du bra tips inför bullbaket på bakabullar.se.

Klassisk och god fika! Önskar pepparochsalt.se.

 bakabullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lätt lamm

Lammrostbiff med potatis. Att laga lamm i ugn är klassisk festmat. Dessutom riktigt, riktigt bra festmat!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...