Caesarsallad

En fantastiskt smakrik sallad med krämig dressing som gör sig riktigt bra såväl till grillad mat som på egen hand.

Du behöver

Receptet är för 2-4 personer.

Sallad

  • 12 dl skuren sallad, t ex roman- och isbergssallad
  • 1 ägg
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk kapris
  • 30 g riven parmesan

Krutonger

  • 80 g/6 skivor kantskuret vitt formbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt

Gör så här:

Börja med att göra krutongerna:

Sätt ugnen på 200 grader. Skär formbrödet i små kuber och blanda med pressad vitlök, salt och olivolja. Sprid dem över ett bakplåtspapper och låt dem få färg i ugnen, i ungefär 6-8 minuter.

Vispa upp ägget ordentligt i en skål, gärna med elvisp, tillsammans med citronsaft, dijonsenap och pressad vitlök. Tillsätt oljan i en fin stråle tills det tjocknar. Häll dressingen i bottnen på salladsskålen och lägg därefter i sallad och kapris. Blanda ordentligt och strö sedan över krutonger och parmesan precis före servering.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Frukostbullar

Andra bullar

Grovt är gott! Med lättbakade små yoghurtbröd får du en bra start på dagen.

frukostbullar.se

Scones

Baka scones på höstkanten

Dags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället!

scones.se


Grön buffé

Grön buffé till Kristi himmelfärdsdag

Långhelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål!

Späd grönska smakar fantastiskt även om det är ogräs vi skördar. Nässelblad blir till en fantastisk nässelsoppa som gärna serveras med ägghalvor. Färskost är enkelt att göra och kan smaksättas med någon sprittande färsk, vild ört som ramslöken med dess milda vitlökssmak. Enklaste sparrisen kokas lätt och lindas om med parmaskinka. Se, där har vi en buffé!

 pajrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...